FAQ


Generelle spørgsmål

 • Hvordan virker det?

  Hos langt de fleste mennesker, er snorken forårsaget af en fysisk lukning af luftvejene idet underkæben slapper af, når du falder i søvn. Dette medfører at luft presses gennem luftvejene og giver den karakteristiske snorkelyd. Noiselezz® holder din kæbe fremad, forhindrer den i at lukke og stopper dermed snorken. Mindre end 4% af vores kunder bruger garantien og returnerer deres Noiselezz®, fordi den ikke virker!
  Der er ingen tvivl er om, at kirurgi kan stoppe snorken i mange tilfælde, men det er også et meget radikalt og uigenkaldeligt skridt at tage - de kirurgiske succes-resultater menes at være under 50%. Noiselezz® er et sikkert alternativ, der opnår den samme effekt som den kirurgiske fjernelse af hele eller dele af den bløde gane, på en ikke-indgribende måde.

 • Hvordan føles Noiselezz?

  De første par uger skal du justere bideskinnen, da den kan forårsage en vis tørhed i munden, og den vil også medføre nogen ømhed i kæbe og/eller tænder. Efter dette vil du ikke mærke skinnen, men kun effekten!

 • Beskytter Noiselezz mod tænderskæren/bruxisme?

  Ja!

 • Kan en kæbefremførende bideskinne hjælpe mod søvnapnø?

  Søvnapnø er ikke snorken - søvnapnø er, når en person holder op med at trække vejret midlertidigt under søvn. Dette er en medicinsk tilstand, som du bør konsultere din læge om. Men i mange tilfælde kan en kæbefremførende bideskinne hjælpe hvis du lider af mild til moderat obstruktiv søvnapnø.Anvendelse

 • Hvor lang tid holder Noiselezz?

  Der er ingen nøjagtig holdbarheds tid - det afhænger af, hvordan du bruger og opbevarer den. Typisk holder Noiselezz® i 9-15 måneder og nogle gange 18 måneder, før den skal udskiftes. Du kan mærke, når den skal udskiftes, da den efterhånden mister sin effektivitet.

 • Er tilpasning nødvendig?

  I næsten alle tilfælde er tilpasning ikke nødvendig - bare brug den nøjagtigt som den er. I enkelte tilfælde kan du være nødt til at forme bideskinnen en smule, så den passer optimalt - se vores vejlednings instruktioner.

 • Kan jeg åbne og lukke munden og tale, ved brug af Noiselezz?

  Noiselezz® er bevægelig, så din mund kan åbne og lukke naturligt, hvilket gør den yderst komfortabel at have på, og giver dig mulighed for at tale under brug. At åbne og lukke munden, mens du sover, er en naturlig proces din krop har brug for, for eksempel for at kunne synke, og enhver effektiv snorkeløsning skal naturligvis kunne håndtere dette. I modsætning til andre bideskinner, lader Noiselezz® dig ånde helt naturligt gennem mund og næse.
  Vi anbefaler, at du ikke benytter en bideskinne, der begrænser vejrtrækning gennem munden.

 • Er der nogen risiko ved brug af Noiselezz?

  Nej. Nogle mennesker bekymrer sig over at sluge bideskinnen - det er fysisk umuligt, da det er en enkelt støbeform, designet til at passe over dine tænder og er langt større end din hals.

 • Hvordan opbevarer jeg min Noiselezz?

  Du bør rengøre og opbevare din Noiselezz® fladt foldet i det medfølgende opbevaringsetui. Dette sikrer, at den bevarer sin spændstighed.Proteser, implantater, broer, kroner/hætter

 • Kroner/Hætter

  Noiselezz® virker ved at trække de øverste, forreste seks tænder tilbage og skubbe ud på de nederste, forreste seks tænder. - de andre tænder påvirkes ikke.

  Kroner er normalt meget stærke, selv på fortænderne. Men de har en naturlig levetid (gennemsnittet er 5-7 år, nogle holder mindre end et år, og andre 20 + år), og når de er tæt på at gå løs, kan en ganske lille ting udløse det.

  Kroner kan naturligt gå løs, fx hvis der er et tilpasnings problem, hvis limen ikke virker ordentligt - eller simpelthen på grund af kronens alder. Af den grund, kan vi ikke påtage os ansvaret, hvis din krone skulle gå løs.

 • Broer

  Noiselezz® trækker blidt de øverste, forreste seks tænder tilbage og lægger på samme tid et pres på de nederste, forreste seks tænder. Hvis broen ikke indebærer disse tænder, vil det ikke påvirke brugen af Noiselezz®.

  Broer er som regel meget stærke, men de kan variere, og nogle er mere sarte end andre.

  Hvis broen kun erstatter en enkelt tand fra de forreste seks tænder i en kæbe, er det kun et problem, hvis broen er særlig svag (nogle broer sidder simpelthen fast til de tilstødende tænder). Hvis din bro erstatter mere end én tand, afhænger det af, hvor godt den er forankret. Hvis den blot er forankret til en enkelt tand på begge sider, kan disse tænder ende med at få for meget pres på dem.

  Da der således ikke er nogen standard-regel, bør du tjekke med din tandlæge, før du anvender Noiselezz® (som er en form for ’Mandibel-fremførende bideskinne’), for at sikre, at tandlægen tillader brugen af den.

 • Implantater

  Noiselezz® trækker de øverste, forreste seks tænder tilbage og skubber ud på de nederste, forreste seks tænder. Hvis disse tænder er naturlige tænder, bør der ikke være et problem.

  Hvis de er implantater, er risikoen, at implantaterne kan bevæge sig eller komme løs. Hvis nogle af de forreste seks tænder i hver kæbe er implantater, bør du ikke bruge nogen form for kæbe-fremførende bideskinne (herunder Noiselezz®), medmindre din tandlæge godkender det.

 • Tandproteser

  Noiselezz® bruger de forreste seks tænder i hver kæbe. Den trækker indad på de øverste tænder og skubber sig udad på de nederste tænder.

  Hvis protesen (øvre eller nedre) indeholder blot én af disse tænder, er der normalt ingen problemer.

  Hvis det er en delvis protese og to eller flere af de seks fortænder i kæben mangler, bør Noiselezz® ikke anvendes, da den kan forskubbe protesen i løbet af natten, hvilket kan medføre for meget pres på de resterende naturlige tænder.

  Hvis der er tale om en fuld protese, afhænger det af, hvor godt protesen bliver på plads om natten. Den eneste måde at finde ud af det på, er ved at prøve den. Vi har kunder med fuld tandprotese, som bruger Noiselezz® med stor succes.

  Vi har fuld garanti med alle pengene tilbage, hvis det ikke virker for dig.Noiselezz® virker ikke

 • Hvad skal jeg gøre, hvis Noiselezz® ikke stopper min snorken?

  Hvis den ikke stopper din snorken, er din kæbe formentlig ikke fremført nok til at åbne op for luftvejene.

  Der er to ting, du kan forsøge - for det første, justere Noiselezz®, og for det andet, prøve den hårde Noiselezz® (der er ingen ekstra omkostninger ved at skifte til denne).

  Justering af Noiselezz®
  I instruktionerne er beskrevet tre justeringer til at øge underkæbens fremføring. Se afsnittet for, hvis den ikke stopper din snorken. Klik her for en brugsanvisning

  Det er vigtigt at følge instruktionerne for justering - her er nogle tips, når du justerer den:

  Noiselezz-materialet fungerer med en slags plastisk hukommelse og vender tilbage til sin oprindelige form, så det er bedst at overdrive eventuelle ændringer.

  Det er ligeledes vigtigt, at give varmen tilstrækkelig tid til at ledes igennem plastikken - når du varmer den, så sørg for at holde den i det varme vand i 30 sekunder og når du er afkøler den, kræver det ligeledes mindst 30 sekunder for at køle hele vejen igennem. Det vigtigste er, at du holder presset på bideskinnen, mens den afkøler helt - hvis du fjerner trykket for tidligt, vender den tilbage til sin gamle form.

  Skift til Hård Noiselezz®
  Vi fremstiller også en hård version af Noiselezz®. Denne er omkring 30% stivere, så den skubber underkæben endnu mere frem. Denne version afhjælper også situationer, hvor Noiselezz® glider af tænderne, eftersom den sidder bedre fast.

  Der er ingen ekstra udgift for at skifte til den hårdere udgave, og det påvirker ikke din garanti - kontakt os for yderligere oplysninger.Noiselezz® føles ubehagelig

 • Kanterne gnaver mod tandkød eller kinder

  Der er to nemme metoder til at løse dette - afrunding af kanterne, eller at trimme kanterne:

  Afrunding af Noiselezz® kanter
  Hvis der er en bestemt kant, der gnaver, kan du afrunde den ved hjælp af følgende fremgangsmåde:

  Brug en lille flamme, såsom en lighter, tændstik eller gastænder. Kør flammen meget kort (et par sekunder) langs kanterne, der gnaver - det vil afrunde kanterne og gøre dem mere behagelige.

  Sørg for at lade den køle af, før du rører, da plasten bliver blødgjort og dermed klæbrig i et minut eller to - du kan sætte det i koldt vand for hurtig afkøling.

  Beskære Noiselezz®
  Undertiden er kanten bag de nederste eller øverste fortænder for lang og gnaver i tandkødet eller ganen.

  Du kan afkorte en tynd stribe fra kanten, ved hjælp af en lille skarp saks (f.eks. neglesaks) fra kanten af den nederste del af Noiselezz®. Klip ikke mere end omkring 1- 2 mm. af materialet.

 • Hvad skal jeg gøre, hvis Noiselezz® lægger for meget pres på tænderne eller kæben?

  I løbet af de første to til tre ugers brug blødgøres Noiselezz® naturligt og bliver mere komfortabel. Hvis det er muligt, anbefaler vi, at du bruger den i mindst en uge før justering, da det er normalt med lidt indledende ubehag.

  Hvis den er for ubehageligt at have på, eller den stadig er virkelig ubehageligt efter et par nætters brug, er den første ting at gøre, at justere Noiselezz® for at reducere trykket. Hvis det ikke virker, kan vi sende dig en blødere version af Noiselezz® (uden ekstra gebyr).

  Justering af Noiselezz®
  Følgende justering vil reducere trykket på kæbe og tænder; det kan gøres adskillige gange for yderligere at reducere trykket: Hæld en kop koldt vand og to kopper kogende vand i en skål (73 gr. Celsius).

  Placer den bevægelige del og de to tandbuer halvvejs nede i vandet i 30 sekunder.

  Sæt Noiselezz® i munden og træk underkæben bagud mod presset fra Noiselezz skinnen.

  Hold dette i cirka 60 sekunder, mens det køler af. Dette bør nu mindske presset på den nederste kæbe og tænder. Du kan udelade trinnet i rengøringsvejledningen med at blødgøre de bevægelige dele under den varme hane, hvis du føler det ødelægger justeringen.

  Skift til blødere Noiselezz®
  Vi fremstiller også en blødere version af Noiselezz®. Denne reducerer trykket på kæbe og tænder med omkring 30%.

  Der er ingen udgift i at skifte til den blødere version og det påvirker ikke din garanti - email os venligst for yderligere oplysninger.